Menu

050 317 16 15  brinsupport  contact  hulp op afstand

De nieuwe werkplek

De nieuwe vertrouwde werkplek van Brin

Hoe belangrijk is uw data

Zoals u weet, gaan de veranderingen als een sneltrein in de technologie- en informatiewereld. Tegenwoordig vind je alles in de cloud. 

Door deze veranderingen verandert het landschap van de werkplek ook en daarmee het beheer. Niet iedereen wil vastgebonden zijn aan een apparaat en een plek. De medewerker, oftewel de gebruiker, wil meer vrijheid en wil zelf bepalen waar hij wil werken. Dit vraagt om beheer volgens een nieuwe standaard.

De veranderingen brengen extra werk en nieuwe risico’s en uitdagingen met zich mee. Hoe houden wij die nieuwe werkplek onder controle? Wie geeft toestemming dat dit mag en hoe beschermen wij de bedrijfsgegevens? Wat gebeurt er als er een apparaat kwijtraakt? Hoe gaan wij dit allemaal beheren? “Hoe belangrijk is uw data?” is misschien wel de enige juiste vraag. 

Identiteitsoplossing

Identiteit is een belangrijk onderdeel van “de nieuwe werkplek”. Identiteit is uw gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens krijgt u toegang tot de omgeving en kostbare data. 

Meerledige authenticatie 

Multi-factor authenticatie kan worden toegepast met als doel een extra veiligheidsmaatregel voor u of uw gebruikers om te controleren of zij het echt zijn. 

De nieuwe werkplek

Gelukkig vindt u bij Brin de juiste oplossing. Voor organisaties die meer eer vrijheid willen, niet afhankelijk willen zijn van één type device maar wel altijd veilig willen werken, heeft Brin de nieuwe werkplek ontwikkeld die bestaat uit de volgende onderdelen:

Windows 10
het besturingssysteem, dat nauw aansluit aan uw behoeften en die van de Cloud;
Azure | Microsoft 365 | SharePoint | Teams
om documenten te maken en te bewerken en te mailen, op een veilige en verantwoordelijke manier;
Beheer (infrastructuur, endpoint management, cybersecurity en servicedesk)
om de werkplek te kunnen beheren en “in controle” te zijn wat de gebruiker doet; 
Identiteitsbeheer
om uw medewerkers op een veilige manier toegang tot de omgeving te geven. 

Wachtwoordloos

Zonder wachtwoord op uw omgeving komen, kan dat zomaar? Wachtwoorden zijn vaak te gevoelig en makkelijk te achterhalen. Wachtwoorden vormen dus een risico als het om beveiliging gaat.  

Brin zorgt voor oplossingen waarbij u veilig en toch eenvoudig op je omgeving of bij je data kunt komen. 

Beheeroplossing

Uiteraard dienen alle devices te worden beheerd. Een goed werkende omgeving gaat hand in hand met de goede gezondheid van het apparaat. Daarvoor dient u het apparaat te beheren met een 'Unified Endpoint Management' oplossing. 

Endpoint staat voor de werkplek. Met onze Endpoint Manager kan ongeacht welke werkplek en besturingssysteem het apparaat beheren. Denk hierbij aan de volgende platformen: 

•    iOS;
•    Windows 10
•    Android
•    Mac OS

Het gaat bij onze oplossing om alle apparaten die in het onderwijslandschap te vinden zijn. Unified betekent dat beheer type-onafhankelijk is en dat de volgende apparaten worden ondersteund en beheerd:

•    Mobiele telefoon
•    Tablet
•    Laptop
•    PC

De beheeroplossing maakt gebruik van beleidsinstellingen. Met deze instellingen kan Brin ervoor zorgen dat het apparaat beschermd en beveiligd wordt. Het beperken van functionaliteit is tevens een optie.