Entree ontsluit veel gebruikte diensten zoals wikiwijs, teleblik en nieuwsbegrip. Deze diensten kunnen dus ook single sign on in de portal ontsloten worden.
Door de avatar bouwer kan iedere leerling en leerkracht zijn eigen avatar vormgeven. Allerlei vormen en kleuren van gezichtjes, kleding en accessoires zijn beschikbaar om jezelf na te maken in deze digitale leeromgeving.
In de DLO kun je heel eenvoudig en op elke gewenste plek eigen tegeltjes toevoegen. Deze tegeltjes bevatten links naar informatie die jij belangrijk vindt. Het kan een filmpje zijn, een document een digitale les of een website. Geordend en toegankelijk voor tablet, iPad, computer of digibord. En je vindt ze op de plek waar jij ze wilt vinden. Daardoor bouw je je eigen leeromgeving op.
Readspeaker is een hoogwaardige functionaliteit die het mogelijk maakt om teksten binnen de DLO voor te lezen. Hierbij zijn verschillende instellingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld de voorleessnelheid. Daarom is Readspeaker een hele handige hulp in het leerproces.
Onze DLO geeft de leerling een kind geschikt internet. Wizenoze is een online zoekmachine die op basis van trefwoorden educatieve content selecteert. Deze content wordt vervolgens ingedeeld in een vijftal leesniveaus. Met Wizenoze ben je ervan verzekerd dat leerlingen op hun eigen leesniveau de juiste teksten vinden. Zoekresultaten in de zoekmachine van de DLO kunnen op verschillende manieren gefilterd worden. Zo is er natuurlijk de mogelijkheid om op bestandstype (foto, video of internet) te filteren, maar ook op leesniveau en groepsniveau. Zo worden alleen relevante zoekresultaten getoond.
In de DLO kan de leerkracht zelf lessen samenstellen en deze aan de groep toewijzen. Ook biedt de DLO leerkrachten een unieke mogelijkheid om zelf snel lessen, toetsen en oefeningen te maken. Met behulp van de lesgenerator maak je eigenlijk je eigen app binnen de DLO, die je vervolgens voor de leerlingen kunt klaarzetten.
Door de koppeling met de appstore kunnen leerkrachten applicaties downloaden voor de klas. Deze kunnen vervolgens in de portal benaderd worden door de leerlingen.
De DLO heeft een vergaande koppeling met Google en Microsoft. Leerlingen kunnen direct werkstukken en presentaties verwerken in de portal en deze opslaan onder een eigen domein. Binnen de DLO kunt u ook eenvoudig uw bestanden delen. Kinderen kunnen op deze manier hun werkstukken maken en leerkrachten kunnen hun lesideeën uitwisselen. De ideale manier om volledig in de cloud te werken.