Menu

050 317 16 15  brinsupport  contact  hulp op afstand

Onderwijscloud

De nieuwe vertrouwde werkplek van Brin

Hoe belangrijk is uw data

Zoals u wellicht gemerkt heeft, gaan de veranderingen als een sneltrein in de technologie- en informatiewereld. Tegenwoordig vind je alles in de cloud. 

Door deze veranderingen verandert het landschap van de werkplek ook en daarmee het beheer. Niet iedereen wil vastgebonden zijn aan een apparaat en een plek. De medewerker, oftewel de gebruiker, wil meer vrijheid en wil zelf bepalen waar hij wil werken. Dit vraagt om beheer volgens de nieuwste standaard.

De veranderingen brengen extra en nieuwe risico’s en uitdagingen met zich mee. Hoe houden wij die nieuwe werkplek onder controle? Wie geeft toestemming dat dit mag en hoe beschermen wij de bedrijfsgegevens? Wat gebeurt er als er een apparaat kwijtraakt? Hoe gaan wij dit allemaal beheren? “Hoe belangrijk is uw data?” is misschien wel de enige juiste vraag. 

Identiteitsoplossing

Identiteit is een belangrijk onderdeel van “de nieuwe werkplek”. Identiteit is uw gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens krijgt u toegang tot de omgeving en onderwijsdata. 

Meerledige authenticatie 

Multi-factor authenticatie kan worden toegepast met als doel een extra veiligheidsmaatregel voor u of uw gebruikers om te controleren of zij het echt zijn. 

De nieuwe werkplek

Gelukkig vindt u bij Brin de juiste oplossing. Voor scholen die graag meer vrijheid willen, niet afhankelijk willen zijn van één type device maar wel altijd veilig willen werken, heeft Brin de nieuwe werkplek die bestaat uit de volgende onderdelen:

Windows 10
het besturingssysteem, die nauw aansluit aan uw behoeften en die van de Cloud;
Office 365
om documenten te maken en te bewerken en te mailen, op een veilige en verantwoordelijke manier;
Beheeroplossing (servicedesk)
om de werkplek te kunnen beheren en “in controle” te zijn wat de gebruiker doet; 
Identiteitsoplossing
om uw medewerkers op een veilige manier toegang tot de omgeving te geven. 

Wachtwoordloos

Binnenkort kunt u zonder wachtwoord op uw omgeving komen. Wachtwoorden zijn te gevoelig en makkelijk te achterhalen. Wachtwoorden vormen dus een risico als het om beveiliging gaat. 

Brin zorgt voor oplossingen waarbij je zonder wachtwoord op je omgeving of bij je data kunt komen. 

Beheeroplossing

Uiteraard dienen alle devices te worden beheerd. Een goed werkende omgeving gaat hand in hand met de goede gezondheid van het apparaat. Daarvoor dient u het apparaat te beheren met een 'Unified Endpoint Management' oplossing. 

Endpoint staat voor de werkplek. De beheeroplossing kan ongeacht welke werkplek en besturingssysteem het apparaat beheren. Denk hierbij aan de volgende platformen: 

•    iOS;
•    Windows 10
•    Android
•    Mac OS

Het gaat bij onze oplossing om alle apparaten die in het onderwijslandschap te vinden zijn. Unified betekent dat beheer type-onafhankelijk is en dat de volgende apparaten worden ondersteund en beheerd:

•    Mobiele telefoon
•    Tablet
•    Laptop
•    PC

De beheeroplossing maakt gebruik van beleidsinstellingen. Met deze instellingen kan Brin ervoor zorgen dat het apparaat beschermd en beveiligd wordt. Het beperken van functionaliteit is tevens een optie.

Aanvullende diensten voor de digitale leeromgeving

Aanvullende diensten

Brin kan een aantal aanvullende diensten verzorgen. Hierdoor wordt starten met de digitale leeromgeving helemaal gemakkelijk! We zorgen ervoor dat de digitale leeromgeving volledig werkend wordt opgeleverd en indien gewenst, verzorgen we een knoppentraining of technische training op locatie.

De volgende aanvullende diensten kunnen we aanbieden:
  • Het verzorgen van de integratie met Microsoft Office of Google met thuislogin
  • Inrichting Microsoft Office 365 accounts
  • Migratie van content uit de oude portal
  • Basistraining
  • Totaalinrichting van de digitale leeromgeving, inclusief training op locatie
  • E-learning
  • Gepersonaliseerd leren menu (tegeltjes op leerlingenniveau)
Zoekmachine add-ons

Naast de mogelijkheden die de digitale leeromgeving biedt, hebben we ook twee prachtige add-ons, die volledig integraal in de zoekmachine werken. Dus naast de bestaande zoekresultaten zoals video's, websites en afbeeldingen, worden ook de zoekresultaten uit deze twee add-ons getoond.

Winkler Prins junior encyclopedie

Brin heeft met de digitale leeromgeving een unieke samenwerking met Winkler Prins. Hierdoor worden ook zoekresultaten uit de Junior encyclopedie getoond. Heel handig voor het maken van bijvoorbeeld werkstukken!