Menu

Onderwijscloud

De uitgebreide digitale leeromgeving van Brin

Digitale leeromgeving

Binnen de digitale werkomgeving van Brin is nu ook speciaal voor leerlingen een digitale leeromgeving ontwikkeld. Deze digitale leeromgeving is een cloud portaal met single sign-on functionaliteit en een persoonlijk bureaublad, die het startpunt is van alle educatieve software. Vanuit het hoofdmenu kunnen leerlingen via verschillende tegels alle programma’s openen die er in het onderwijs gebruikt worden. Daarnaast zijn er koppelingen met de systemen van Basispoort en Kennisnet Entree. De jongste leerlingen kunnen met behulp van plaatjes gemakkelijk zelf inloggen. Ook kunnen leerlingen thuis inloggen op de digitale leeromgeving, met dezelfde functionaliteiten die zij op school beschikbaar hebben.

Waaruit is de digitale leeromgeving opgebouwd?

De digitale leeromgeving is modulair en kent een aantal slimme basisfuncties, die de dagelijkse manier van leren en werken sneller en efficiënter maken. Door deze basisfuncties te gebruiken kunnen leerlingen vanaf de eerste dag meteen profiteren van het gemak van één overzichtelijke en gebruikersvriendelijke leeromgeving. De basisfuncties kunnen met portaal Plus en aanvullende modules naar wens worden uitgebreid en ingericht. Zo kan worden gebouwd aan een digitale leeromgeving die volledig is afgestemd op de dagelijkse praktijk van de leerlingen. Alle verbindingen zijn beveiligd en zijn conform het Nederlandse privacy convenant voor het onderwijs gemaakt.

Functionaliteiten

 • Single Sign On platform, inclusief kleuterlogin met afbeeldingen
 • Koppeling met Entree (Kennisnet)
 • Basispoort leerlingen/leerkracht koppeling
 • Avatar builder
 • Beveiligde verbinding op basis van het privacy convenant
 • Basispoort software koppeling
 • Tegels toevoegen op groepsniveau
 • Readspeaker ondersteuning/voorleesfunctie binnen de portal
 • Geïntegreerde kinderzoekmachine van WizeNoze
 • Lesgenerator / App builder
 • Koppeling met de Apple App Store
 • Inloggen met Microsoft en Google

Single Sign On

Dankzij Single Sign-On hoeven leerlingen maar één keer in te loggen voor alle systemen. De digitale leeromgeving legt automatisch slimme koppelingen met software en systemen van derden, zoals bijvoorbeeld Entree van Kennisnet, Basispoort of methodische software van educatieve uitgevers. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande veilige verbindingen, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft. Bij alles staat gebruiksgemak voorop.

Microsoft en Google

Leerlingen kunnen ook met een Microsoft of Google account inloggen. Kleuters kunnen inloggen met een pictogram en de hogere groepen met een pincode. Dit kan per groep ingesteld worden.

Koppeling met Entree van Kennisnet

De digitale leeromgeving sluit naadloos aan op Entree van Kennisnet. Daardoor zijn bijvoorbeeld Teleblik, Wikiwijs en Nieuwsbegrip direct vanuit de digitale leeromgeving te benaderen zonder opnieuw te hoeven inloggen.

Office 365 / Sharepoint

Binnen de digitale leeromgeving kunnen leerlingen ook heel eenvoudig hun bestanden delen. Leerlingen kunnen op deze manier hun werkstukken maken en leerkrachten kunnen hun lesideeën uitwisselen. De ideale manier om volledig in de Cloud te werken.

Directe koppeling met Basispoort

Door in Basispoort de digitale leeromgeving van Brin als netwerkbeheerder aan te vinken, worden automatisch alle benodigde koppelingen en verbindingen gemaakt. U zet een vinkje en Brin regelt de rest!

Iedereen een eigen Avatar!

Een leuke gimmick binnen de digitale leeromgeving is de mogelijkheid om een eigen Avatar te maken. Elke gebruiker, leerkracht of leerling, kan zijn of haar Avatar aanmaken. Wie kan zichzelf zo goed mogelijk namaken?

Beveiligde verbinding conform het privacy convenant

We hebben in Nederland gelukkig goede regels om de privacy van leerlingen en leerkrachten

te waarborgen. De regels zijn opgesteld in een overkoepelend privacy convenant. Alle verbindingen die de digitale leeromgeving gebruikt, worden conform het privacy convenant gemaakt. Heel erg belangrijk voor de veiligheid en betrouwbaarheid van data-uitwisseling tussen verschillende systemen. Maar ook bijvoorbeeld het gebruik van Avatars waarborgt de anonimiteit van leerlingen en leerkrachten.

Basispoort softwarekoppeling

De digitale leeromgeving heeft een directe koppeling met Basispoort waardoor de educatieve software van toonaangevende uitgevers, zoals bijvoorbeeld Malmberg, Zwijsen, ThiemeMeulenhoff en Noordhoff direct kan worden benaderd.

Zelf links toevoegen

Leerlingen en leerkrachten kunnen in de digitale leeromgeving op elke gewenste plek eigen tegeltjes toevoegen. Deze tegeltjes bevatten links naar informatie die zij belangrijk vinden. Het kan een filmpje zijn, een document een digitale les of een website. Geordend en toegankelijk voor tablet, iPad, computer of digibord. En ze vinden ze op de plek waar zij ze willen vinden. Daardoor bouwen ze hun eigen digitale leeromgeving op.

Gepersonaliseerd leren met tegeltjes op leerlingenniveau

Naast het kunnen toevoegen van tegeltjes op groepsniveau biedt de digitale leeromgeving via een aanvullende dienst de mogelijkheid om op leerlingenniveau tegeltjes klaar te zetten en al dan niet te tonen. Hierdoor kunnen leerkrachten de lesstof voor een leerling zichtbaar maken wanneer hij of zij de oefening kan gaan doen. Het aanmaken van tegeltjes en het aan en uitzetten ervan is supereenvoudig! Dit maakt gepersonaliseerd leren overzichtelijk, persoonlijk en snel te realiseren.

Readspeaker integratie: hardop voorlezen van tekst

Readspeaker is een hoogwaardige functionaliteit die het mogelijk maakt om teksten binnen

De digitale leeromgeving voor te lezen. Hierbij zijn verschillende instellingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld de voorleessnelheid. Daarom is Readspeaker een hele handige hulp in het leerproces.

Zoeken met een dikke plus

Wizenoze is een online zoekmachine die op basis van trefwoorden educatieve content selecteert.

Deze content wordt vervolgens ingedeeld in een vijftal leesniveaus. Met Wizenoze zijn leerkrachten ervan verzekerd dat leerlingen op hun eigen leesniveau de juiste teksten vinden.

Zoekhulpmiddelen waar je wat aan hebt

Zoekresultaten in de zoekmachine van de digitale leeromgeving kunnen op verschillende manieren gefilterd worden. Zo is er natuurlijk de mogelijkheid om op bestandstype (foto, video of internet) te filteren, maar ook op leesniveau en groepsniveau. Zo worden alleen relevante zoekresultaten getoond.

Voeg direct app’s uit de Apple App Store toe

De digitale leeromgeving heeft een geïntegreerde koppeling met de Apple App Store, waarbij het mogelijk is om vanuit de digitale leeromgeving verschillende apps toe te voegen. Op deze manier hebben leerkrachten in de digitale leeromgeving alle gewenste content bij elkaar. Met een IPad kunnen de apps ook direct worden geopend.

De lesgenerator / app builder

De digitale leeromgeving biedt leerkrachten een unieke mogelijkheid om zelf snel lessen, toetsen en oefeningen te maken. Met behulp van de lesgenerator maken leerkrachten eigenlijk hun eigen app binnen de digitale leeromgeving, die ze vervolgens voor de leerlingen kunnen klaarzetten.

Aanvullende diensten voor de digitale leeromgeving

Aanvullende diensten

Brin kan een aantal aanvullende diensten verzorgen. Hierdoor wordt starten met de digitale leeromgeving helemaal gemakkelijk! We zorgen ervoor dat de digitale leeromgeving volledig werkend wordt opgeleverd en indien gewenst, verzorgen we een knoppentraining of technische training op locatie.

De volgende aanvullende diensten kunnen we aanbieden:
 • Het verzorgen van de integratie met Microsoft Office of Google met thuislogin
 • Inrichting Microsoft Office 365 accounts
 • Migratie van content uit de oude portal
 • Basistraining
 • Totaalinrichting van de digitale leeromgeving, inclusief training op locatie
 • E-learning
 • Gepersonaliseerd leren menu (tegeltjes op leerlingenniveau)
Zoekmachine add-ons

Naast de mogelijkheden die de digitale leeromgeving biedt, hebben we ook twee prachtige add-ons, die volledig integraal in de zoekmachine werken. Dus naast de bestaande zoekresultaten zoals video's, websites en afbeeldingen, worden ook de zoekresultaten uit deze twee add-ons getoond.

Winkler Prins junior encyclopedie

Brin heeft met de digitale leeromgeving een unieke samenwerking met Winkler Prins. Hierdoor worden ook zoekresultaten uit de Junior encyclopedie getoond. Heel handig voor het maken van bijvoorbeeld werkstukken!