Menu

Blog

maandag 12 november 2018

Van gepersonaliseerd leren naar persoonlijk leren

Author: SuperUser Account

Persoonlijk leren is makkelijker als je het gewoon gaat doen. Het gaat slagen als je duidelijk bent in de aanpak, leraren betrekt voorafgaand aan het traject en zorgdraagt voor een goede digitale infrastructuur. Voor leraren, om optimaal gebruik te kunnen maken van de ICT mogelijkheden voor persoonlijk leren, zijn er trajecten beschikbaar om digitale geletterdheid op een hoger peil te krijgen.

vrijdag 27 oktober 2017

Spreek mensen aan met een poster

Author: SuperUser Account

Brin heeft een privacy poster voor het onderwijs ontwikkeld met hierop meer dan 25 praktische tips. Medewerkers die bij Brin een training privacy bewustwording volgen, ontvangen deze poster. In deze blog aandacht voor de gedachte achter posters en hun effect op privacybewustzijn in de school.

Ieder doordacht privacy bewustmakingsprogramma bevat een combinatie van diverse componenten. Training is één van de bestanddelen en een verplicht nummer. Privacybewustwording is niet een eenmalig iets maar vergt continue onderhoud. In het onderwijs zijn er meer onderwerpen die op de agenda staan.

Daarom denken wij na over andere manieren om uw medewerkers aan te spreken over bescherming van persoonlijke informatie. Een eenvoudige oplossing, die het privacy onderwerp bovenaan de agenda houdt, is door middel van posters.

dinsdag 6 juni 2017

Over privacy...

Van de Wet Computercriminaliteit naar de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Author: SuperUser Account

"Jullie bestaan al zo lang en weten daarom vast alles over privacy en beveiliging op het digitale vlak". Het is een opmerking die wij vaker horen en in de kern hebben mensen gelijk. Je hebt immers een computer nodig alvorens er sprake van inbreuk op je privacy. Toen wij in 1987 begonnen met de eigen assemblage van computers -iets wat wij nog steeds doen- bestond er zelfs nog niet zo iets als computercriminaliteit. Met de komst van de netwerken kwam hier verandering in.

Artikelen

Van gepersonaliseerd leren naar persoonlijk leren 12-11-2018

Spreek mensen aan met een poster 27-10-2017

Over privacy... 6-6-2017