Menu

Duurzaamheid

Ketenbenadering en recycling

Brin hanteert een integrale benadering van de gehele keten van aanschaf, installatie, beheer en verbruik tot aan een milieuvriendelijke uitfasering aan het einde van de nuttige periode van gebruik. Als hardware leverancier denken wij met u mee over de aanschaf en het gebruik en adviseren wij scholen bij de vervanging van apparatuur.

Zo verduurzamen wij werkplekken. Bij vervanging van oude apparatuur komt immers het nodige bij kijken. Het moet zo snel mogelijk gebeuren, het nieuwe apparatuur moet op een schone plek komen te staan en de oude spullen moeten weg.

Het is de insteek van Brin om organisaties die zaken met ons doen het zo makkelijk mogelijk te maken mee te doen aan het recycleproces. Uw te vervangen apparatuur wordt gehaald en verantwoord verwerkt. Desgewenst ontvangt u een vernietigings- of vrijwaringsverklaring.

Brin staat voor duurzaamheid en vermindering van CO2-uitstoot.png

Wat gebeurt er met uw oude apparatuur?

Het is een ultieme vorm van ICT-recycling als uw oude apparatuur elders kan worden ingezet. Uw oude spullen worden helemaal opgepoetst, nagekeken en als ultieme vorm van recycling opnieuw ingezet. Zo kan vervanging een maatschappelijke waarde genereren.

Onderdelen die niet voor hergebruik in aanmerking komen krijgen een andere duurzame bestemming. Namelijk bij een sociale werkplaats waar een team van acht mensen bezig is om alle apparaten uit elkaar te sleutelen. Voor hen een fantastische job en de manier voor het terugwinnen van essentiële grondstoffen. Op deze wijze komt 95% van de grondstoffen terug in de cyclus. Naast verantwoord ondernemen zit er hier een groot sociaal aspect aan.

Brin en Recycleplan

Recycleplan is een organisatie die het zo makkelijk mogelijk maakt voor partijen om mee te doen aan het recycleproces. In voorkomende projecten werkt Brin met dit bedrijf samen. Heeft u na de vervanging van uw computerapparatuur nog oude apparatuur liggen en weet u niet wat u er mee moet doen? Brin kan u de helpende hand bieden en brengt u graag in contact met de juiste mensen. Bel gerust met 050- 3171615 voor meer informatie.

Vermindering van CO2-uitstoot

Brin combineert innovatie met duurzaamheid. Waarom niet diezelfde computers gebruiken om zoveel mogelijk waarde voor het onderwijs te creëren en tegelijk besparingen voor het milieu te realiseren? Zo komt Brin tot haar innovaties. Gebruikt uw school computers én denkt u om het klimaat? Het interessante is dat u, als onze relatie, al duurzaam bezig bent.

De belangrijkste besparingen liggen namelijk bij de gebruikers van die techniek. Hier speelt Brin op in door na te denken over onze CO2-voetafdruk en die van u.

Zó combineert Brin wij duurzaamheid en innovatie: