Menu

Historie

Brin - 25 jaar ICT en onderwijs

Als onderwijs service provider houden wij ons bezig met innovatie en service op het snijvlak van informatie technologie en onderwijs.

Al ruim 25 jaar is Brin de lokale onderwijsleverancier waar u komt voor uw voor netwerken, wifi, beveiliging, internet, computers en randapparatuur.

Wij staan voor advies, beheer, support en service. Als onderwijsleverancier met jarenlange ervaring in het primair onderwijs is het onze insteek u het beheer uit handen te nemen, zodat u méér tijd heeft voor onderwijs!

Brin en de Brinbox Leerweg

Rond het begin van het tweede millenium ontwikkelden wij de Brinbox Leerweg. Het was de eerste beveiligde netwerkomgeving voor het basisonderwijs die functioneerde zoals het nu in de cloud functioneert.

De Brinbox Leerweg wordt gebruikt door heel veel scholen in alle noordelijke provincies en is steeds verder ontwikkeld in samenwerking met de scholen.

Medewerkers kunnen op afstand vanaf elke locatie toegang krijgen tot de Brinbox online leeromgeving. Het enige wat hiervoor nodig is, is een PC, tablet of smartphone met internetverbinding.

De Bridge onderwijscloud

Ruim tien jaar na de introductie van de Brinbox Leerweg komen wij met de Bridge. Met onze uitgebreide ervaring spelen wij in op de ontwikkelingen rondom cloud computing.

Met de introductie van de Bridge heeft de centrale server de school verlaten en plaats gemaakt voor het inloggen op een fysieke omgeving buiten de school. De school heeft dan wel een snelle internetverbinding nodig, die door ons wordt beveiligd en beheerd.

De Bridge van Brin zorgt voor centrale cloudtoegang tot al uw informatie vanaf elke locatie ter wereld. Omdat in de school nog steeds met lokale apparatuur wordt gewerkt, zorgen wij tevens voor het beheer van uw lokale school ICT-omgeving.