Menu

050 317 16 15  brinsupport  contact  hulp op afstand

Blog

donderdag 16 januari 2020

De beste methode om een datalek te veroorzaken

Author: SuperUser Account

Een datalek wordt meestal gepresenteerd als iets iemand overkomt. Bewustzijn is er als het ware niet bij betrokken. Hoe zorg je er voor dat mailen binnen de organisatie en daarbuiten veiliger wordt?

woensdag 23 oktober 2019

De ePrivacy Verordening

Author: SuperUser Account

De ePrivacy Verordening richt zich specifiek op het beschermen van persoonsgegevens die partijen via elektronische communicatie met elkaar uitwisselen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming doet dit niet voldoende en in die zin wordt de ePV een uitbreiding van de AVG. De Telecommunicatiewet zal worden vervangen door de ePV in Nederland.

dinsdag 10 september 2019

Digitale transitie of digitale transformatie

Author: Peter

Digitalisering, of digitale transitie, is een continue proces waar wij met ons allen in zitten de laatste jaren. Digitale transitie is niet het zelfde als digitale transformatie. Het begrip van mensen over hoe digitale transformatie werkt gaat Brin opnieuw in kaart brengen. 

maandag 29 april 2019

Cyberpesten: wat wordt jouw rol?

Author: SuperUser Account

Groepsdruk, intimidatie, een uitdagend profiel aanmaken, seksueel getinte foto’s en filmpjes posten. Het zijn verschillende aspecten van cyberpesten waar je mee te maken kunt krijgen. Niet alleen op school of op straat, maar overal, waar je ook bent, het is zo de wereld in. En dan is er geen weg meer terug. Cyberpesten blijft een groot probleem maar je kunt er iets aan doen. 

maandag 10 december 2018

Schaduwtechnologie en veiligheid: een groeiend probleem

Author: SuperUser Account

Schaduwtechnologie is een steeds groter wordende zorg in het onderwijs. Omdat het veel standaardprocessen omzeilt zijn er consequenties waaronder: onzichtbare kosten, onderbenutting van technologie in het onderwijsproces naast vele veiligheidsissues. Schaduwtechnologie betreft ook het gebruik van gratis diensten zoals opslagdiensten of zogenaamde gratis onderwijscontent.

Artikelen

De beste methode om een datalek te veroorzaken 16-1-2020

De ePrivacy Verordening 23-10-2019

Digitale transitie of digitale transformatie 10-9-2019

Cyberpesten: wat wordt jouw rol? 29-4-2019

Schaduwtechnologie en veiligheid: een groeiend probleem 10-12-2018

Van gepersonaliseerd leren naar persoonlijk leren 12-11-2018

Spreek mensen aan met een poster 27-10-2017

Over privacy... 6-6-2017