Menu

Blog

maandag 10 december 2018

Schaduwtechnologie en veiligheid: een groeiend probleem

Author: SuperUser Account

Schaduwtechnologie is een steeds groter wordende zorg in het onderwijs. Omdat het veel standaardprocessen omzeilt zijn er consequenties waaronder: onzichtbare kosten, onderbenutting van technologie in het onderwijsproces naast vele veiligheidsissues. Schaduwtechnologie betreft ook het gebruik van gratis diensten zoals opslagdiensten of zogenaamde gratis onderwijscontent.

maandag 12 november 2018

Van gepersonaliseerd leren naar persoonlijk leren

Author: SuperUser Account

Persoonlijk leren is makkelijker als je het gewoon gaat doen. Het gaat slagen als je duidelijk bent in de aanpak, leraren betrekt voorafgaand aan het traject en zorgdraagt voor een goede digitale infrastructuur. Voor leraren ziijn er nieuwe trajecten beschikbaar om digitale geletterdheid op een hoger peil te krijgen.

maandag 10 september 2018

Digitale transitie of digitale transformatie

Author: Peter

Digitalisering, of digitale transitie, is een continue proces waar wij met ons allen in zitten de laatste jaren. Digitale transitie is niet het zelfde als digitale transformatie. Het begrip van mensen over hoe digitale transformatie werkt gaat Brin opnieuw in kaart brengen. 

maandag 18 juni 2018

De beste methode om een datalek te veroorzaken

Author: SuperUser Account

Een datalek wordt meestal gepresenteerd als iets iemand overkomt. Bewustzijn is er als het ware niet bij betrokken. Hoe zorg je er voor dat mailen binnen de schoolorganisatie en daarbuiten veiliger wordt?

vrijdag 27 oktober 2017

Spreek mensen aan met een poster

Author: SuperUser Account

Ieder doordacht privacy bewustmakingsprogramma bevat een combinatie van diverse componenten. Training is één van de bestanddelen en een verplicht nummer. Privacybewustwording is niet een eenmalig iets maar vergt continue onderhoud. In dit artikel aandacht voor de gedachte achter posters en hun effect op privacybewustzijn in de school.

Artikelen

Schaduwtechnologie en veiligheid: een groeiend probleem 10-12-2018

Van gepersonaliseerd leren naar persoonlijk leren 12-11-2018

Digitale transitie of digitale transformatie 10-9-2018

De beste methode om een datalek te veroorzaken 18-6-2018

Spreek mensen aan met een poster 27-10-2017

Over privacy... 6-6-2017