Menu

050 317 16 15  brinsupport  contact  hulp op afstand

Draadloze netwerken

Brin is de specialist in draadloze netwerken op onderwijslocaties

Primaire behoefte

Uw leerlingen maken privé en binnen het onderwijs steeds meer gebruik van mobiele apparatuur. Voor de huidige generatie is in verbinding staan niet een wens, maar een vanzelfsprekendheid.

Door de intrede van online en adaptief leren wil iedere gebruiker over een eigen device beschikken. Een hoogwaardig draadloos netwerk binnen de school is hierdoor een primaire behoefte geworden.

Platform mobiele devices

De WiFi behoefte is de belangrijkste graadmeter voor het ontwerp van uw draadloze netwerk. Ook zaken zoals content, gebruik en beheer zijn van invloed op de te maken keuzes. Een leerkracht kijkt naar toepassingen en content. Een ICT’er kijkt naar inrichting en beheer.

Brin kijkt zowel naar de inrichting als naar de onderwijswens. Er is een groot aanbod van verschillende merken mobiele devices op verschillende platformen zoals iOS, Android, Chrome en Windows. De keuze voor een platform houdt menig school bezig. Brin heeft de kennis van alle computerplatformen en wij ondersteunen deze allemaal.

Draadloze beveiliging

Steeds meer verschillende devices, zoals privé aangeschafte laptops, tablets en smartphones, worden aangesloten op het draadloze netwerk van de school. De beveiliging van deze devices kan niet altijd centraal worden beheerd, bijvoorbeeld in het geval van privé apparatuur.

Het is zaak om het draadloze netwerk zodanig veilig in te richten en te beveiligen dat geautoriseerde gebruikers probleemloos toegang krijgen tot het draadloze netwerk.

Enerzijds vindt deze beveiliging plaats middels encryptie van de data die over het draadloze netwerk wordt verzonden. Anderzijds wordt middels tijdssloten bepaald wanneer een draadloos netwerk beschikbaar is.

Ook kan Brin er voor zorgen dat meerdere WiFi netwerken tegelijkertijd uitzenden, bijvoorbeeld voor medewerkers, leerlingen en gasten. Gasten worden dan afgeschermd van interne apparatuur zoals printers en servers.

Wij richten het zo in dat gasten via hun apparaat akkoord kunnen geven met de door u gestelde voorwaarden voor toegang tot uw draadloze netwerk.

Beheer vanuit de cloud

Uw draadloze netwerk wordt door Brin ingericht en onderhouden vanuit de cloudbased beheer applicatie.Wij bieden u verschillende mogelijkheden om mobiele devices op een goede en veilige manier te kunnen koppelen aan de infrastructuur van uw school. Voor onze draadloze netwerken kiest Brin voor gerenommeerd A-merk apparatuur van de zakelijke categorie.

Wij weten waar wij het over hebben en Brin is getraind en gecertificeerd door de fabrikanten van ons WiFi apparatuur.

Wat heeft u nodig?

Met een Wifi site survey brengt Brin vooraf op basis van uw WiFi behoefte in kaart waar en hoeveel access points geplaatst moeten worden. Een site survey ligt ten grondslag aan een kwalitatief juist werkend draadloos netwerk.

De uitkomst van dit onderzoek is van groot belang voor de uiteindelijke oplevering. Doen wij de site survey bij uw school, dan weet u op voorhand wat er bij u nodig is voor een optimale werking van uw draadloze netwerk.