Menu

050 317 16 15  brinsupport  contact  hulp op afstand

Beheer van netwerken

Goede netwerkinfrastructuur is een primaire behoefte

Mobile first bij infrastructuur

Zijn uw netwerkinfrastructuur zoals bekabeling, wifi, switches, router en internetverbinding klaar voor de toekomst? We zien bij al onze klanten dat er steeds meer druk komt te liggen op de draadloze netwerken en virtuele werkplekken. In sommige organisaties werken zelfs alle gebruikers met draadloze apparaten, zoals laptops, ChromeBooks of iPads. Een betrouwbare en veilige netwerkinfrastructuur, zowel draadloos als bekabeld, die bestand is tegen fluctuaties in het aantal apparaten en de data die erover verplaatst wordt, dat is voor alle organisaties tegenwoordig een primaire behoefte.Netwerkinfrastructuur

Breed scala aan devices

Het gebruik van verschillende soorten devices en besturingssystemen binnen organisaties is tegenwoordig gemeengoed. Uitgangspunt is om de virtuele werkplek voor medewerkers zo comfortabel mogelijk te maken, terwijl het voor de organisatie werkbaar moet zijn in termen van efficiëntie en bereikbaarheid. Maar ook dat deze zo veel mogelijk functionaliteit en capaciteit moet bieden tegen zo laag mogelijke kosten.

Hier spelen wij op in met onze netwerkoplossingen. Naast dat we een brede keuze aan netwerkapparatuur hebben, kunnen we ook binnen de instellingen aansturen op uw wensen. Of dit nou op basis van bandbreedte is, applicatiesoort, voorrangsregels of andere Quality of Service vraagstukken, wij kunnen het realiseren. We gaan samen met u op zoek naar een juiste implementatie, aansluitend bij uw use-cases.

Voor onze Wi-Fi Access Points (AP’s), de apparaten die de Wi-Fi signalen in uw organisatie verzorgen, maken wij tegenwoordig gebruik van apparaten, die een naadloze overgang verzorgen tussen de verschillende AP’s. Zo zal uw verbinding niet uitvallen als u een VoIP verbinding gebruikt en van de ene kant van uw gebouw naar het andere loopt. Ook gebruiken we de nieuwe MU-MIMO-technologieën, om ook bij een netwerk dat door veel apparaten gelijktijdig wordt belast nog steeds de verbindingen te onderhouden. Of u nu een enkel apparaat hebt verbonden, of enkele honderden!

Uitgebalanceerde plaatsing

Naast device/werkplek gerichte inzichten en werkwijzen, is het netwerk op locatie een kernfactor voor een goed werkend platform en communicatie naar buiten toe. Keuzes als locatie, maximale device capaciteit, ook in onvoorziene omstandigheden, zijn een must en grondslag voor een goed werkend netwerk.

Bij het inregelen of reviseren van een netwerk, werken we op basis van omgevingsscans. Hiermee kunnen we meten hoe de Wi-Fi signalen zich binnen uw huisvesting gedragen. Of u nu gipsplaten hebt of betonnen muren, u verwacht dat uw Wi-Fi altijd verbonden is. Bij de omgevingsscans kijken we ook wat de invloed is van de Wi-Fi van omliggende gebouwen en of deze uw draadloze verkeer zouden kunnen verstoren. 

Cloudfirst

Iedereen heeft inmiddels wel eens gehoord van de Cloud, de centrale plek waar door u en uw medewerkers samengewerkt kan worden en waar alle hiervoor benodigde informatie beschikbaar is. Dit centraal bereiken en beheren doen wij met onze netwerkinfrastructuren. Het maakt het beheer snel en eenvoudig, want alles is in één overzicht  benaderbaar. Inzage in managementinformatie is met een paar klikken gedaan, gebruikersbeheer en een gastennetwerk zijn uiterst simpel te realiseren en te beheren. Daarmee heeft u áltijd grip op het gebruik van het netwerk.

Een Cloud omgeving vormt altijd een weerspiegeling van uw organisatie. Als uw Cloud omgeving goed aan uw organisatie gespiegeld is, zal dit de efficiëntie van uw organisatie ten goede komen. Een gespecialiseerde ICT partner zal de inrichting van uw Cloud tot in het optimale realiseren zodat u alle voordelen van het werken in de Cloud ervaart.

Kies voor een optimale netwerk infrastructuur voor uw school met Brin

Fundament van uw schoolnetwerk

Zijn uw netwerkinfrastructuur componenten zoals bekabeling, wifi, switches, router en internetverbinding klaar voor de toekomst?

De netwerk infrastructuur van uw school vormt het fundament van uw onderwijsomgeving. Binnen een school bestaat de infrastructuur uit de netwerkbekabeling, de verbindingsapparaten (zoals switches) en de router die gekoppeld is aan uw internetverbinding.

Omdat de infrastructuur de basis is van alles wat u met onderwijs en technologie binnen uw school doet is het uitermate belangrijk dat deze zeer betrouwbaar is.Netwerkinfrastructuur

Het bekabelde netwerk

In een tijd waar draadloze verbindingen steeds meer de norm vormen, blijft de bekabelde infrastructuur juist van een groot belang. Immers, uiteindelijk moet de apparatuur van uw draadloze netwerk op een netwerkkabel worden aangesloten om op het internet te komen.

In scholen is de infrastructuur in de loop der jaren vaak gegroeid om ad hoc te voldoen aan de vraag vanuit het onderwijs. Juist voor scholen waar dit het geval is, is het heel verstandig om de infrastructuur onder de loep te nemen.

Zo wordt de maximale snelheid van een computer netwerk vaak bepaald door het langzaamste onderdeel. Soms kan het vervangen van een switch grote snelheidswinst opleveren in bijvoorbeeld uw verbinding met internet.

Denk bij nieuwbouw aan Brin

Bij nieuwbouw is het ook erg belangrijk om vanaf het begin na te denken over de infrastructuur van uw schoolnetwerk. Zeker wanneer u voornamelijk draadloos wilt gaan werken is goede bekabeling van groot belang.

Ook zien wij dat steeds meer worden ingespeeld op intelligente technologie zowel voor toepassingen in de klas -denk aan persoonlijk leren- als voor de inrichting en het beheer van de school. Ook voor deze technologie is een veilige toegang tot het internet op basis van een betrouwbare netwerk essentieel. 

Deskundig advies

Naast het leveren van apparatuur zoals switches en routers voorziet Brin u van deskundig advies en begeleiding. Wij werken graag met u en uw installateur samen om uw school te voorzien van de meest optimale infrastructuur die het mogelijk maakt om uw visie op het onderwijs te verwezenlijken. Dit geldt zowel bij bestaande gebouwen als bij toekomstige nieuwbouw.