Menu

050 317 16 15  brinsupport  contact  hulp op afstand

 

Met een augmented reality bril zie je de “echte wereld”, aangevuld met de digitale inhoud die aan de binnenkant van de bril wordt weergegeven.

Augmented Reality Distant Assistance (AR-DA)

AR-DA is een unieke “ik zie wat jij ziet” oplossing die gebruik maakt augmented reality in combinatie met zogenaamde Smart Glasses. Het is een bril waarmee je de echte wereld bekijkt met als het ware daaroverheen een virtueel computerbeeldscherm.

Met AR-DA kan er op afstand iemand met je meekijken en kun je real-time en interactief informatie op doen en uitwisselen. Voor in de zorg, het onderwijs en in het bedrijfsleven zijn er verschillende toepassingen denkbaar.

Bij Brin maken we gebruik van Smart Glasses om real-time mee te kijken wat de technicus in het veld ziet. Door de bril van ‘de gebruiker’ kunnen onze experts op afstand de juiste assistentie bieden. Met als voordeel snellere oplossingen en minder gereis.

Hoe werkt AR-DA en hoe veilig is het?

De augmented reality bril draait op het Android besturingssysteem. De hardware bestaat uit twee onderdelen: de controle box en de bril zelf. De bril maakt verbinding via Wi-Fi of via 4G door middel van een hotspot via de mobiele telefoon. Met de bril op krijg je toegang tot verschillende apps (zie schermafbeelding) die je kunt starten via een touchpad op de controlbox. De verbinding tussen gebruikers en viewer vindt plaats door het activeren van de AR-DA app.

Via de AR-DA app kan ‘de viewer’ via zijn of haar mobiel of PC verbinding maken met de Smart Glasses. Dit geschiedt versleuteld door middel van het invoeren van een unieke code tussen ‘de gebruiker’ en viewer. Wanneer de code binnen de AR-DA app is ingevoerd, krijgt de gebruiker in zijn/haar Smart Glasses een video-oproep te zien.

Pas als de gebruiker de oproep accepteert activeert de geïntegreerde camera van de bril en kan de viewer werkelijk meekijken. AR-DA is dus veilig maar ook de privacy van de gebruiker is gewaarborgd. Omdat er expliciet toestemming nodig is om mee te kijken.

Augmented Reality heeft de toekomst

Vanwege nieuwe toepassingen die ontstaan door de samenvoeging van de echte wereld met toegevoegde digitale elementen, is augmented reality de toekomst. Denkt u na over welke toepassingen interessant kunnen zijn voor uw organisatie? Bij Brin ‘kijken’ wij graag met u mee.