Menu

Privacy & Awareness event 21 februari 2018

Privacy & Awareness Event 21 februari 2018 Brin Groningen

Op 21 februari 2018 organiseert Brin samen met haar partners een event in Groningen dat geheel in het teken van privacy bewustwording staat.

GDPRVanaf mei 2018 gaat de nieuwe Europese Privacy Wetgeving (de AVG) in. Er is grote behoefte aan kennisdeling omtrent dit onderwerp. Scholen lopen grote juridische en financiële risico's als hier niet voortijdig op wordt ingespeeld. Bescherming van de gegevens van medewerkers en leerlingen is van het allerhoogste belang. Essentieel in het nieuwe privacybeleid van de school, is de organisatie van een continue privacy bewustwordingsproces. 

Met belangrijke zaken als deze in ons achterhoofd hebben wij een interactief event programma opgezet. Met onderwerpen als digitale gevaren en privacy awareness, de oplossingen die hiervoor zijn ontwikkeld en alle inzichten hoe u uw school klaarstoomt voor de privacy wetgeving in 2018 komen aan bod.
 
Dit event is speciaal ontwikkeld voor directeur-bestuurders, beleidsmedewerkers, bovenschoolse ICT'ers, schooldirecteuren en school-ICT'ers die er de noodzaak van inzien om snel te schakelen als het gaat om digitale veiligheid en privacy awareness.
 
U bent vanaf 13:30 van harte welkom. Om 14:00 starten wij met de presentaties en rond 17:00 sluiten wij af met een drankje en een hapje. Deelnemers ontvangen het Your Privacy magazine van Brin alsmede een set speciaal voor het onderwijs ontwikkelde awareness posters ter versterking van uw privacymaatregelen.
 
Graag verwelkomen wij u 21 februari 2018.

Programma

 Vanaf 13:30 Ontvangst met koffie en thee 

 14:00 Opening door  dagvoorzitter: Saskia Paulissen

Wat Saskia het liefste doet is mensen vermaken en ze tegelijkertijd een leerzame ervaring geven.

14:20 Consequenties AVG  Spreker: Hjalmar Milo 

Arbiter ICT recht bij StarTel.

Hjalmar laat u kennismaken met de Algemene Verordening Gegevensbeveiliging (AVG) en de consequenties daarvan. Hij zal spreken over persoonsgegevens, betrokken verantwoordelijken en hun verantwoordelijkheden samenvatten. Verder geeft hij een korte introductie over de rol van de Functionaris Gegevensbescherming. 

 14:50 Hoe creëer je draagvlak binnen je organisatie?  Spreker: John van Meekeren

Hij is sinds 2003 voorzitter van het CvB van Primenius. John weet met een bijzonder vaardige hand grote veranderingen in de stichting - die inmiddels 36 scholen overkoepeld - teweeg te brengen. Hij zal spreken over het creëren van draagvlak onder het personeel.

 15:20  Netwerken:

Hoe ver zijn andere organisaties met de voorbereidingen op de AVG?

 15:45 Saskia zet de boel op scherp  

 16:00 Welke online gevaren zijn er?  Spreker: Eddy Vagevuur,

ICT-docent op de University of Applied Sciences van Arnhem/Nijmegen, dé expert op het gebied van cyber crime.

Eddy neemt u mee in de wereld van Trojaanse Paarden, virussen, botnets en wormen.

 16:50 Samenvatting en afronding

Saskia Paulissen

Onze dagvoorzitter:
Saskia Paulissen

Wat Saskia het liefste doet is mensen vermaken en ze tegelijkertijd een leerzame ervaring geven.
 •  
 •  
 •  
 •  

Saskia Paulissen

Dagvoorzitter
Hjalmar Milo

Hjalmar Milo

Hjalmar laat u kennismaken met de Algemene Verordening Gegevensbeveiliging (AVG) en de consequenties daarvan. Hij zal spreken over persoonsgegevens, betrokken verantwoordelijken en hun verantwoordelijkheden samenvatten. 
 •  
 •  
 •  
 •  

Hjalmar Milo

Arbiter ICT recht bij StarTel.
John van Meekeren

John van Meekeren 

John is sinds 2003 voorzitter van het CvB van Primenius en weet met een bijzonder vaardige hand grote veranderingen in de stichting teweeg te brengen. Hij zal spreken over het creëren van draagvlak onder het personeel.
 •  
 •  
 •  
 •  

John van Meekeren

voorzitter van het CvB van Primenius
Eddy Vagevuur

Eddy Vagevuur

Eddy Vagevuur is dé expert op het gebied van cyber crime. Hij neemt u mee in de wereld van Trojaanse Paarden, virussen, botnets en wormen.
 •  
 •  
 •  
 •  

Eddy Vagevuur

ICT-docent op de University of Applied Sciences van Arnhem/Nijmegen.