Menu

050 317 16 15  brinsupport  contact  hulp op afstand

Kennisbank

Veilig mailen voor het onderwijs

Wat maakt Veilig mailen van Brin zo geschikt voor onderwijs en zorg?

Veilig mailen biedt een veilige verbinding, voert controle uit op de ontvanger en betrekt de gebruiker bij het proces. Veilig mailen gaat dus verder dan enkel versleuteling.

Hoeveel onderwijs-accounts mag ik aanmaken?

De hoeveelheid licenties van de organisatie wordt bepaald door het totaal aantal medewerkers. Per licentie mogen meerdere accounts per persoon worden aangemaakt bijvoorbeeld voor een gedeeld postvak.

Kan ik Veilig mailen buiten de organisatie?

Men moet er op kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig omgaat met persoonlijke informatie. Veilig mailen, zowel intern als extern, levert dit bewijs.

Kan je met Veilig mailen met iedereen een veilige verbinding opzetten

Een gewone mailoplossing met enkel versleuteling is niet veilig en niet AVG-proof. Een veilige verbinding vraagt om maatregelen bij de zender en bij de ontvanger en Veilig mailen voldoet hier wel aan.

Ik wil Veilig mailen voor een gedeeld postvak, hoeveel kost dit?

De organisatie betaalt voor een licentie per medewerker. Een medewerker krijgt toegang tot het gedeelde postvak via een eigen account. Gedeelde postvakken zijn gratis.

Moet ik licenties aanschaffen voor de hele organisatie?

Veilig mailen is iets wat je invoert voor de hele organisatie. Iedereen maakt immers gebruik van e-mail. Veilige mail biedt organisaties integrale logging volgens AVG richtlijnen. Als niet iedereen de beschikking heeft over Veilig mailen, dan zou de rapportage onbetrouwbaar zijn omdat deze niet compleet is.

Wat is de looptijd van een abonnementsperiode?

De looptijd van een abonnement geldt voor een periode van drie jaar. De kosten voor het opstarten, administratieve handelingen, beheer, updates en onderhoud worden zo verdeeld over een langere periode.

Kan ik bij Brin een personal account aanschaffen?

Voor zakelijke communicatie is een verwerkersovereenkomst nodig om te voldoen aan de AVG. Deze verstrekken wij aan organisaties. Een personal account kan volgens de wet niet worden ingezet voor zakelijke doeleinden.

Veilig mailen en Privacy

Veilig mailen van Brin AVG-proof. Wel dient de school meer maatregelen te treffen dan enkele de technische. Denk bijvoorbeeld aan een register persoonsgegevens, bewustwording van medewerkers of simpelweg een slot op de deur.

Algemene vragen over Veilig mailen

Voor de MAC is er een veilig online postvak beschikbaar.