Menu

050 317 16 15  brinsupport  contact  hulp op afstand

Virtual Reality en alternatieve realiteiten

Wat is het verschil tussen augmented en virtual reality?

AR en VR komen overeen dat ze je perceptie van de wereld veranderen. Het grote verschil is jouw positie, waar jij bent. 

Virtual reality

Virtual reality brengt je op een geheel andere plek. Je ziet niets meer van de werkelijke wereld maar in de virtuele wereld worden je zintuigen behoorlijk geprikkeld. Nieuwe ervaringen en ook nieuwe manieren van ervaren! Als je het nog niet eerder hebt geprobeerd kom dan op één van onze kennissessies.

 

Augmented reality

Augmented reality legt een digitale laag over de werkelijke wereld. Je ziet meer in de wereld zonder je te hoeven verplaatsen. Je gebruikt een doorzichtige bril waarmee je de wereld uitbreidt met zaken die van belang zijn voor jou. Maar ook voor een ander (via de ingebouwde camera)!

AR/VR, wat is het echte verschil?
Denk aan Formule 1 autoracen. Met virtual reality zit je als Max Verstappen achter het stuur en draai je de haarspeldbocht in. Met augmented reality knalt de raceauto uit zijn business card.

Begin ik met AR of VR?

Om in racetermen te blijven: je start laagdrempelig in AR omdat de omgeving reeds tot je beschikking staat. In VR dien je eerst je eigen circuit te bouwen. Maar dan schakel je ook bliksemsnel van Suzuka Circuit naar Circuit Zandvoort. Dit ondanks dat de laatste officiële F1 in Zandvoort in 1985 werd verreden (en gewonnen door Niki Lauda).

Met de inzet van eigen gefabriceerde supercomputers en de top aan VR/AR gear, ontdek je dat je met team Brin alles in huis hebt om succesvol te finishen.

Augmented virtuality en mixed reality

Steeds meer worden er toepassingen gevraagd waarbij men de echte wereld en de virtuele wereld wil combineren. Als aansturing in de virtuele wereld plaats vindt, noemen wij dit augmented virtuality. Devices uitlezen en aansturen vanuit een virtuele omgeving naar de echte wereld is onze specialisatie.  

Mixed reality is de toekomst
Augmented reality is de werkelijkheid met virtuele componenten. Augmented virtuality is de denkbeeldige wereld met onderdelen uit de realiteit. Brin overziet het spectrum van deze werelden en brengt alles bij elkaar in mixed reality.

 

 

Het best bewaarde geheim

Met AV krijg je realtime informatie van devices in de echte wereld in de virtuele wereld. Koppelingen die wij leggen tussen de verschillende werelden zijn bidirectioneel en realtime. Vanuit de virtuele wereld sturen wij devices in de echte wereld aan. Deze combinatie noemen wij mixed reality en hoe wij dit doen is het best bewaarde geheim van Nederland.

Er valt van alles te vertellen over nieuwe interactieve mogelijkheden en toepassingen zoals virtual control. Wil je nu aan de slag met virtual of augmented reality? Heb je een idee voor een VR/AR toepassing? De realiteit is dat ons laten aanschuiven een garantie voor meerwaarde is in ieder project. Maak die afspraak en ga met ons samen voor de finish.